ZIUA ARMATEI ROMÂNE -comemorată la Câmpia Turzii

 

25 octombrie este o zi cu mare semnificație și greutate istorică, o zi de împlinire națională, ziua când armata română și-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol această dată a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește Armata și pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Astfel, Vineri 25 Octombrie 2019, de ZIUA ARMATEI ROMÂNE, a avut loc ceremonialul militar dedicat aniversării Zilei Armatei Române și de cinstire a memoriei eroilor militari. Activitățile s-au desfășurat în centrul Municipiului Câmpia Turzii, la ,,Monumentul Comemorativ al Ostașilor Români” din Parcul Central ,,Ionel Floașiu”, începând de la ora 9,30.

La eveniment a participat Părintele Protopop de Turda, Alexandru Rus, înconjurat de un sobor de preoți civili și preoți militari, care au oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului românesc, după care au luat cuvântul: reprezentanții autorităților locale și reprezentanți ai Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. De asemenea au avut loc depuneri de coroane, precum și defilarea trupelor și tehnicilor militare, survol cu aeronavele din dotarea Bazei 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, după care la finalul evenimentelor a avut loc un Simpozion cu tema ,,Piloții români în cel de-al Doilea Război Mondial”, proiecții și lansare de carte în sala mică a Palatului Cultural ,,Ionel Floașiu”