Conferința de toamnă în Protopopiatul Turda

 

Preoții din Protopopiatul Ortodox Turda s-au reunit joi, 28 Noiembrie 2019, în conferință preoțească de toamnă.
Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și s-a desfășurat în sala de ședințe a Protopopiatului, fiind precedată de o slujbă de Te-Deum, oficiată în Catedrala Ortodoxă  din Turda, dar și de cuvântul de bun venit adresat din partea preoților din Protopopiat, alături de urarea de ,,La mulți ani”, adresate Înaltpreasfinției Sale, anticipat, cu ocazia zilei onomastice de Sâmbătă, 30 Noiembrie, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe  ,,Sfântul  Apostol Andrei”, ocrotitorul României, de către Preacucernicul Părinte  Protopop Alexandru Rus.

Răspunsurile la strană au fost date de CORALA PREOȚILOR TURDENI, dirijată de Pr. Sorin Dindelegan.

Pr. Diac. Lect. Univ. Dr. Olimpiu Benea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a conferențiat apoi despre traducătorii de cărți bisericești, cât și despre patriarhii Iustin Moisescu și Nicodim Munteanu, omagiați în acest an la nivel național. La final Părintele Mitropolit Andrei a adresat un îndemn tuturor preoților referitor la râvna și folosul citirii Sfintei Scripturi.
Din partea Centrului Eparhial, Părintele Mitropolit Andrei, a fost însoțit de  Părintele Vasile Nemeș, Inspector Eparhial, care a adus în discuție câteva aspecte de ordin administrativ-bisericesc.

Foto: Marius Romilă și Pr. Misionar Raul Rațiu

Text: Pr. Raul Rațiu