Slujire arhierească în Parohia Câmpia Turzii II

În ziua Odovaniei Praznicului Învierii Domnului, miercuri, 1 iunie 2022, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii.
Cu prilejul odovaniei hramului bisericii parohiale, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a spus că cei mici sunt „prototipul cetățeanului Împărăției lui Dumnezeu”, pornind de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18, 3). Totodată, meditând la importanța misiunii de a-i forma pe copii, ierarhul le-a spus credincioșilor că trei instituții îi formează pe copii și pe tineri: familia, Biserica și școala.
De asemenea, ÎPS Părinte Andrei i-a felicitat pe toții copiii, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, iar la finalul slujbei celor prezenți le-a dăruit cărți duhovnicești.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii. Tot astăzi, de Ziua Copilului, grupul de copii al parohiei a susținut un program artistic.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale și județene, în frunte cu prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, și primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.
Mai multe detalii aici
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului